Википедија:Список на напатствија

Од Википедија — слободната енциклопедија
Прејди на: содржини, барај

Начела и напатствија  · Список на начела  · Список на напатствија

Кратенки:
ВП:НАП

Напатствијата се советодавни страници кои илустрираат кои се најдобрите начини за да се направи нешто, но не мора стриктно да се почитуваат како приципите (иако нивната примена е пожелна). Кога начело и напатствие се во контрадикторност, преседан зема начелото. Напатствијата кажуваат како да се спречат или решат проблеми и како да се применат и извршат начелата во специфични околности.

Овие страници се сместени во Категорија:Википедија:Напатствија.

Поведение[уреди]

Содржина[уреди]

Бришење[уреди]

Уредување[уреди]

Именување[уреди]

Значајност[уреди]

Стил[уреди]

Видете исто така[уреди]