Руско-фински односи

Од Википедија — слободната енциклопедија
Руско-фински односи
Map indicating locations of Finland and Russia

Финска

Русија

Руско-финските односи (руски: Российско-финляндские отношения) се надворешни односи меѓу Финска и Руската Федерација.

Финска увезува голем број на столи и основни потреби од Русија. Русија има амбасада во Хелсинки и генерален конзулат во Мариехамн. Финска има амбасада во Москва, генерален конзулат во Санкт Петербург, и двеа конзулати (во Мурманск и Петрозаводск).