Отоманско-полски војни

Од Википедија — слободната енциклопедија
(Пренасочено од Османлиско-полски војни)

Отоманско-полските војни може да се однесува на неколку конфликти помеѓу Отоманското Царство и Полско-литванската Државна Заедница:

Како дел од Големата турска војна: