Отоманско-хрватски војни

Од Википедија — слободната енциклопедија

Отоманско-хрватски војни претставуваат серија од конфликти помеѓу Отоманското Царство од една страна и Кралство Хрватска, Хабсбуршката монархија и Кралство Хрватска-Унгарија од друга страна: