Куќа на Александар Урдаревски-Станко

Од Википедија — слободната енциклопедија

Куќа на Александар Урдаревски-Станко — родна куќа на народниот херој Александар Урдаревски, која била сместена во стариот дел на селото Чучер. Истата претставува заштитен споменик на културата.

Местоположба[уреди | уреди извор]

Куќата се наоѓа во стариот дел на селото Чучер, веднаш покрај патот кој води до главната селска црква „Св. Троица“.

Историја[уреди | уреди извор]

Спомен-плочата на куќата била поставена во 1951 година од страна на Сојузот на борци на Македонија.

Галерија[уреди | уреди извор]