ЖС „Прилеп“

Од Википедија — слободната енциклопедија
ЖС „Прилеп“
ЖС Прилеп 20120807 124308.jpg
Општи информации
МестоПрилеп
Колосеци4
Историја
Отворена1931
ЕлектрифициранаНе
Сообраќај
Патници (2010)149.000 [1]
Услуги
Претходна станица Македонски железници Инфраструктура-Лого.svg Македонски железници Следна станица
Галичани Коридор 10 Сенокос
кон Велес
Локација
ЖС „Прилеп“ is located in Македонија
ЖС „Прилеп“
ЖС „Прилеп“
Локација во Македонија
Железнички коридор Xd
км
Време
Продолжение наназад
Станица на пруга
0 Велес
0:00
Станица на пруга
7,8 Тополка
0:10
Станица на пруга
14,5 Чашка
0:20
Станица на пруга
21,7 Стари Град
0:30
Постојка на пруга
Мартолци
0:36
Станица на пруга
30,3 Васил Антевски
0:43
Постојка на пруга
Теово
0:47
Влез во и излез од краток тунел
90,68 м
Влез во и излез од краток тунел
64,75 м
Влез во и излез од краток тунел
36,29 м
Постојка на пруга
Согле
0:50
Влез во и излез од краток тунел
144,5 м
Влез во и излез од краток тунел
95,17 м
Станица на пруга
44,1 Богомила
0:58
Влез во и излез од краток тунел
511,4 м
Влез во и излез од краток тунел
346,2 м
Постојка на пруга
Ореше
1:06
Влез во и излез од краток тунел
203 м
Влез во и излез од краток тунел
192,7 м
Влез во и излез од тунел
2574,1 м
Станица на пруга
57,9 Гостиражни
1:17
Постојка на пруга
Слепче
1:24
Станица на пруга
68,8 Браилово
1:31
Постојка на пруга
Сенокос
1:36
Станица на пруга
84,1 Прилеп
1:47
Постојка на пруга
Галичани
1:54
Станица на пруга
99,1 Бакарно Гумно
2:00
Постојка на пруга
Тројкрсти
2:05
Постојка на пруга
Новоселани
2:09
Постојка на пруга
Лознани
2:13
Станица на пруга
112,1 Даме Груев
2:20
Станица на пруга
121,7 Никола Карев
Завршна станица
129,3 Битола
2:35
Дизел и парна локомотива на железничката станица во Прилеп

Железничката станица „Прилепжелезничка станица во Република Македонија. Станицата се наоѓа на трасата на кракот D од паневропскиот коридор 10. Железничката станица има 4 колосеци.

Возен ред[уреди | уреди извор]


Наводи[уреди | уреди извор]

  1. Транспорт и други услуги, 2010 (PDF). Државен завод за статистика на Република Македонија. 2011. стр. 17. ISBN 9786082270463.
  2. Возен ред: 2011-2012. МЖ Транспорт АД Скопје
  3. Возен ред: 2011-2012. МЖ Транспорт АД Скопје