Годишно време

Од Википедија — слободната енциклопедија
(Пренасочено од Годишни времиња)
Годишните времиња прикажани како положбата на Земјата во однос на Сонцето.

Годишното време — еден од најважните периоди во годината, најчесто засновано на годишните климатски промени.

Годишните времиња како мотив во уметноста[уреди | уреди извор]

Наводи[уреди | уреди извор]

  1. Јулијана Величковска, Годишни времиња. Скопје: ПНВ-Публикации, 2014.
  2. Григор Витез, Песни. Мисла, Македонска книга, Култура, Наша книга и Детска радост, Скопје, 1990, стр. 74.
  3. Живко Николовски, Низа ситно нанижана. Скопје: Детска радост, 1985, стр. 47.