E (латиница)

Од Википедија — слободната енциклопедија
Прејди на прегледникот Прејди на пребарувањето
Ee

E е петтата буква од латиницата. Оваа буква има фонетската вредност /e/ или /i/ и изведени гласови од нив. Оваа буква се користи во македонскиот јазик за транскрипција на кириличната буква е.