S (латиница)

Од Википедија — слободната енциклопедија
Прејди на прегледникот Прејди на пребарувањето
Ss

S — деветнаесеттата буква од латиницата. Оваа буква има фонетската вредност /s/, /z/ или /ʃ/. Оваа буква се користи во македонскиот јазик за транскрипција на кириличната буква с.