25 март (починале)

Од Википедија — слободната енциклопедија
1902  Методија Патче — македонски револуционер.
1903  Геле Трсијански— македонски револуционер.
1918  Клод Дебиси — прочуен француски композитор.
1976  Јозеф Алберс — германско-американски сликар.
1980  Ролан Барт — француски книжевен теоретичар.
1993  Борка Аврамова — македонска вајарка.
2001  Фадил Руфати — поранешен член на ОНА.
2001  Сервет Хајредини — поранешен член на ОНА.
2022  Миливоје Каракашевиќ — српски и југословенски пингпонгар.
2022  Тејлор Хокинс — американски рок-музичар, член на групата Foo Fighters.