Тврдина Клобук

Од Википедија — слободната енциклопедија
Тврдина Клобук
Остатоци од тврдината
Општи податоци
Градпомеѓу Никшиќ и Требиње
ЗемјаЦрна Гора


Тврдината Клобук се наоѓа помеѓу Никшиќ и Требиње, Црна Гора. Денеска од тврдината има остатоци. Тврдината се споенува во борбите против Османлиите.