Тврдина Ком

Од Википедија — слободната енциклопедија
Тврдина Ком
Општи податоци
ГрадСкадарското Езеро
ЗемјаЦрна Гора


Тврдината Ком се наоѓа во Скадарското Езеро, Црна Гора. Тврдината била изградена во 15 век од страна на династија Црнојевиќ.