Прејди на содржината

Портрет на грофицата Кароj

Од Википедија — слободната енциклопедија
Портрет на грофицата Кароj
Творец Гистав Курбе
Година 1865
Димензии 32.1 см × 25.8 см
Сопственик Приватна збирка

Портрет на грофицата Каројслика од масло на платно од францускиот реалист сликар Густав Курбе, создадена во 1865 година.[1]

Била продадена за 717.500 долари на 5 мај 1998 година во Кристис.[2]

  1. Grace Glueck (21 ноември 2003). „Courbet's Vivid Sense of Natural Truth“. The New York Times. Посетено на 10 јануари 2023.
  2. Portrait of Countess Karoly, Christie's