ОУ „Гоце Делчев“ - Прилеп

From Википедија
Jump to navigation Jump to search
„ООУ „Гоце Делчев“ - Прилеп“

Место
Општина: Прилеп
Нас. место: Прилеп
Адреса: ул.„Мечкин Камен“ бр.2
Основни информации
Основано: 1974
Број на ученици: 886[1]
Настава на: македонски
Контактни информации

Основното училиште „Гоце Делчев“ се наоѓа во Прилеп, општина - Прилеп.

Учество на натпревари[edit | edit source]

ова училиште како едно од најдобрите во Прилеп секоја година зема учество на регионални, меѓу училишни, меѓу народни, општински и се разбира држани натпевари

Освоени награди[edit | edit source]

Познати личности кои учеле во ова училиште[edit | edit source]

Познати личности кои предавале во ова училиште[edit | edit source]

Наводи[edit | edit source]

  1. „Основни училишта во Општина Прилеп“. Центар за развој на Пелагонискиот плански регион.