Мисли на празно срце

Од Википедија — слободната енциклопедија
Дизајн на корицата

Мисли на празно срце е книга од македонскиот блогер Оги Синко, издадена во едицијата „Блог-записи“. Едицијата е составена од 14 книги на независни автори - блогери на издавачката куќа „Аквариус пет“.[1]

Вистинското име на авторот е недостапно за пошироката јавност, освен фотографијата. Оваа книга содржи еротски раскази со рафинирана мисла, која само се засилува со користењето на „вулгарните“ зборови.

„Ноќта кога вештерките танцуваа, животот си наплати данок. Иронично, преку спасоносна порака: „Време е да излезам од твојот живот.“ Што би значело, време е да те ослободам, време е да почнеш да живееш. Време е да идеш у пизду матер. Ноќта кога вештерките танцуваа, ја прими хуманата порака и не знаеше што да прави со неа. Да беше напишана на хартија, можеше да ја урами, да ја соџвака, или да си ја напика во газ, вака електронска ... Ноќта кога вештерките танцуваа, еден човек посака да стане маѓесник. Не претпочиташе на голем маг, туку обичен чирак. Да научи, како некого да извадиш од срцето, без притоа да го распарчиш...“ [2]

Наводи[уреди | уреди извор]

  1. Метаморфозис, фондација за одржливи информатички решенија - 14 македонски блогери промовираа печатени книги, 28 март 2008. [Страницата е посетена на 17 јули 2008]
  2. Мисли на празно срце, Скопје:2008; ISBN 978-608-4502-12-8


Книги од изданието Блог-записи

Археолошки дневник  • Мртвите херои на нашата иднина  • No friends no family  • Авгански дневници  • Последниот македонски хакер  • Патот на душите  • Светлата страна на готиката  • Мисли на празно срце  • Пуфлините коцкички  • Не е сѐ како што изгледа  • Од CABARET до OZ  • Анти-блог за Филип Петровски  • Мајмунска стапица  • Кога нема ништо  •

Илузија

Не се согласуваа кој ден да го сметаат за почеток на нивната врска. - Кога се запознаа, гушнаа, или кога водеа љубов ? Малкумина разбраа дека на денот на вљубените, кога љубовта се слави, тие поднесоа жртва - се разделија ...