Патот на душите

Од Википедија — слободната енциклопедија
Дизајн на корицата

Патот на душите е книга од македонската блогерка Виолетова, издадена во едицијата „Блог-записи“. Едицијата е составена од 14 книги на независни автори - блогери на издавачката куќа „Аквариус пет“.[1]

Вистинското име на авторот е Снежана Штрковска, родена 1966 година. Книгата содржи раскази, патописи, размислувања на тема свесност и постоење, како и повеќе текстови кои се однесуваат на препорака на одредени наслови на книги.

„На терасата стоеше Тој. Насмеан. Имаше сиво-сина боја на кожата, имаше две очи, две уши, коса, уста, мал нос... врат, тело, две раце и две нозе. Имаше сè што треба да има човечко суштество од Земјата, само што Тој не беше од оваа планета. Се насмевна и ми испрати пријатни вибрации, а јас се израдував - конечно средба со вонземјанин. Не беше многу висок за машко.“ [2]

Наводи[уреди | уреди извор]

  1. Метаморфозис, фондација за одржливи информатички решенија - 14 македонски блогери промовираа печатени книги, 28 март 2008. [Страницата е посетена на 17 јули 2008]
  2. Патот на душите, Скопје:2008; ISBN 978-608-4502-09-8


Книги од изданието Блог-записи

Археолошки дневник  • Мртвите херои на нашата иднина  • No friends no family  • Авгански дневници  • Последниот македонски хакер  • Патот на душите  • Светлата страна на готиката  • Мисли на празно срце  • Пуфлините коцкички  • Не е сѐ како што изгледа  • Од CABARET до OZ  • Анти-блог за Филип Петровски  • Мајмунска стапица  • Кога нема ништо  •