Прејди на содржината

Кокаински хроники

Од Википедија — слободната енциклопедија

Кокаински хроники е збирка раскази од осум американски писатели. Збирката е објавена во 2010 година во издание на „Темплум“, како 82 книга во рамките на едицијата „Магма“. Преводот на македонски јазик е дело на Владимир Петревски.

Технички одлики[уреди | уреди извор]

Збирката е печатена во мал формат (17 сантиметри), во мек повез и има 191 страница. Книгата е каталогизирана во Националната и универзитетска библиотека „Св. Климент Охридски“ - Скопје и ја носи меѓународната ознака ISBN 978-9989-189-72-2. Графичкото уредување и дизајн е дело на фирмата „Кома“. На предната корица е наоѓа слика на Пако Помет (Paco Pomet), додека на задната корица е даден кус осврт врз книгата и попис на дел од објавените книги во едицијата „Магма“.[1]

Содржина[уреди | уреди извор]

Збирката „Кокаински хроники“ содржи осум раскази:[1]

Наводи[уреди | уреди извор]

  1. 1,0 1,1 Гери Филипс и Џери Tервалон (уредници), Кокаински хроники, Темплум, Скопје, 2010.