Прејди на содржината

Атина (појаснување)

Од Википедија — слободната енциклопедија

Атина е главниот град на Грција. Видете Атина за градот, историја на Атина за детални историски информации за градот, и префектура Атина за информации за префектурата.

Атина е исто така име на голем број на градови во САД: