Прејди на содржината

I (латиница)

Од Википедија — слободната енциклопедија
(Пренасочено од I)
Ii

I — деветтата буква од латиницата. Оваа буква има фонетската вредност /i/, /j/ или /ɪ/. Оваа буква се користи во македонскиот јазик за транскрипција на кириличната буква и.