7 јануари (починале)

Од Википедија — слободната енциклопедија
1536  Катерина Арагонска — кралица на Англија.
1655  Инокентиј Xримски папа.
1943  Никола Тесла — српско-американски истражувач и пронаоѓач на полето на електриката и радиотехниката.
1957  Јоже Плечник — словенечки архитект.
1988  Милан Срдоч — српски и југословенски глумец.
1988  Венко Марковски — македонски и бугарски поет.
1989  Хирохито — цар на Јапонија.
2004  Ингрид Тулин — шведска глумица.
2021  Мерион Ремзи — американска глумица.
2024  Франц Бекенбауер — германски фудбалер.