Прејди на содржината

2 октомври (починале)

Од Википедија — слободната енциклопедија
1629  Антонио Цифра — италијански композитор
1264  Папа Урбан IVримски папа.
1804  Никола Кињо — француски изумител, конструктор на првото самоодно парно возило.
1850  Сара Бифен — англиски уметник.
1927  Сванте Арениус — шведски физичар.
1962  Борис Ј. Букреевруски математичар.
1965  Оскар Ланге — полски економист.
1968  марсел Дишан — француско-американски сликар и писател.
1973  Паво Нурмифински атлетичар.
1985  Рок Хадсон — американски глумец.
1991  Димитријцариградски патријарх.
2001  Франц Библ — германски композитор
2007  Катерина — грчка принцеза.
2017  Том Пети — американски рок-музичар.