27 ноември (починале)

Од Википедија — слободната енциклопедија
8 п.н.е.  Хорациј — римски поет.
1570  Јакопо Сансовино — италијански вајар и архитект.
1953  Јуџин О'Нил — американски писател, добитник на Нобеловата награда.
1955  Артур Хонегер — француски композитор.
1992  Иван Генералиќ — хрватски сликар.
2013  Нилтон Сантос — бразилски фудбалер.
2014  Станислав Микулски — полски глумец.
2018  Горан Стефановски — македонски писател.
2020  Шпиро Губерина — хрватски глумец.