Прејди на содржината

14 март (починале)

Од Википедија — слободната енциклопедија
1883  Карл Маркс — германски економист и филозоф, основоположник на комунизмот.
1912  Петар Лебедев — руски научник, физичар.
1974  Мато Ловрак — хрватски писател.
1995  Вилјам Алфред Фаулер — американски јадрен физичар.
2018  Стивен Хокинг — англиски теориски физичар.
2021  Реџи Ворен — американски пејач.