Телевизија: Разлика помеѓу преработките

Прејди на прегледникот Прејди на пребарувањето
Додадени 254 бајти ,  пред 2 години
(Одбиена последната промена (од Magdalena Trajkovska) и ја поврати преработката 3873825 на ГП)
* „Филм на телевизија“ - расказ на српскиот писател [[Давид Албахари]].<ref>Давид Албахари, ''Опис смрти''. Београд: Српска књижевна задруга, 2004, стр. 125-131.</ref>
* „Последниот канал“ (''L'ultimo canale'') - расказ на италијанскиот писател [[Итало Калвино]].<ref>Italo Kalvino, ''Pre nego što kažeš „halo“''. Beograd: Rad, 2001, стр. 113-119.</ref>
* „ТВ забава“ (''TV Party'') - песна на американската [[панк]] [[хард-кор]] група „[[Блек флег]]“ (''Black Flag'') од 1981 година.<ref>Black Flag, ''Damaged''. SST Records CD 007.</ref>
* „Таа го гледа каналот нула?!“ (''She Watch Channel Zero?!'') - песна на американската [[рап]]-група „[[Паблик енеми]]“ (''Public Enemy'') од 1988 година.<ref>[https://www.discogs.com/Public-Enemy-It-Takes-A-Nation-Of-Millions-To-Hold-Us-Back/master/30296 DISCOGS, Public Enemy ‎– It Takes A Nation Of Millions To Hold Us Back (пристапено на 25.8.2019)]</ref>
* „ТВ-око“ (''T.V. Eye'') - песна на американската [[Рок-музика|рок]]-група „[[Стуџис]]“ (''The Stooges'') од 1970 година.<ref>[https://www.discogs.com/The-Stooges-Fun-House/master/38209 DISCOGS, The Stooges ‎– Fun House (пристапено на 9.7.2019)]</ref>
* „Тоа го видов на телевизија“ (''I Saw It on T.V.'') - песна на американскиот [[Рок-музика|рок]]-пејач [[Џон Фогерти]] (''John Fogerty'') од 1985 година.<ref>[https://www.youtube.com/watch?v=wKeCBmzASro YouTube, John Fogerty Centerfield Full album vinyl LP (Original release, including Zanz Kant Danz) (пристапено на 5.7.2017)]</ref>
* „Телевизиски човек“ (''Television Man'') - песна на американската рок-група „[[Токинг хедс]]“ (''Talking Heads'') од 1985 година.<ref>Talking Heads, ''Little Creatures'', Cai 9144, Jugoton.</ref>
* „Таа„Тоа го гледавидов каналотна нула?!“телевизија“ (''SheI WatchSaw It Channelon Zero?!T.V.'') - песна на американскатаамериканскиот [[рапРок-музика|рок]]-групапејач [[ПабликЏон енемиФогерти]] (''PublicJohn EnemyFogerty'') од 19881985 година.<ref>[https://www.discogsyoutube.com/Public-Enemy-It-Takes-A-Nation-Of-Millions-To-Hold-Us-Back/master/30296watch?v=wKeCBmzASro DISCOGSYouTube, PublicJohn EnemyFogerty ‎–Centerfield ItFull Takesalbum Avinyl NationLP Of(Original Millionsrelease, Toincluding HoldZanz UsKant BackDanz) (пристапено на 255.87.20192017)]</ref>
 
== Поврзано ==

Прегледник