Предлошка:Planetbox begin

Од Википедија — слободната енциклопедија
{{{name}}}
Вонсончева планета Список на вонсончеви планети
Икона за документација Документација за предлошка
Пред да направите какви било измени во оваа предлошка, најпрвин продискутирате ги вашите намери на разговорната страница на ВикиПроект Астрономски објекти. Благодариме.

Оваа предлошка е дел од групата предлошки кои се користат за прикажување на информации во врска со одредена вонсончева планета. Предлошката {{Planetbox begin}} секогаш е прва на списокот, додека {{Planetbox end}} е секогаш последна.

Употреба

Оваа предлошка може да се користи на следниов начин:

{{Planetbox begin
| name = <!--Име на планетата-->
}}

Следниве предлошки се користат заедно и вообичаено се поставени во следниот редослед.

{{Planetbox begin}}
{{Planetbox image}}
{{Planetbox star}}
{{Planetbox star detail}}
{{Planetbox separation}}
{{Planetbox orbit}}
{{Planetbox character}}
{{Planetbox discovery}}
{{Planetbox catalog}}
{{Planetbox reference}}
{{Planetbox end}}

Поврзано