Прејди на содржината

Предлошка:Planetbox star

Од Википедија — слободната енциклопедија
Пред да направите какви било измени во оваа предлошка, најпрвин продискутирате ги вашите намери на разговорната страница на ВикиПроект Астрономски објекти. Благодариме.
Коментар Оваа предлошка содржи еден или повеќе незадолжителни параметри. Поподробно на страницата за разговор.

Оваа предлошка содржи некои крајно сложени и езотерични синтаксини елементи. Не се обидувајте да ја менувате предлошкава доколку не сте апсолутно сигурни дека целосно сфаќате за што се работи во кодот и сте подготвени целосно да ја поправите штетата која евентуално би ја нанеле. Сите испробувања правете ги во предложниот песок или во корисничкиот простор.


Матична ѕвезда


Начин на користење[уреди извор]

Оваа предлошка е дел од групата предлошки кои се користат за прикажување на информации во врска со одредена вонсончева планета. Предлошката {{Planetbox begin}} секогаш е прва на списокот, додека {{Planetbox end}} е секогаш последна на списокот. Оваа предлошка може да се користи на следниов начин:

{{Planetbox star
| star = <!--назив на ѕвездата околу која орбитира планетата-->
| constell = <!--соѕвездие-->
| RA = <!--рекстацензија на ѕвездата-->
| DEC = <!--деклинација на ѕвездата-->
| app_mag = <!--привидна магнитуда на ѕвездата-->
| dist_ly = <!--растојание на планетата од Земјата во светлосни кодини-->
| dist_pc = <!--оддалеченост на планетата од Земјата во парсеци-->
| class = <!--спектрален тип на ѕвездата-->
}}

Следниве предлошки се користат заедно и вообичаено се поставени во следниот редослед.

{{Planetbox begin}}
{{Planetbox image}}
{{Planetbox star}}
{{Planetbox star detail}}
{{Planetbox separation}}
{{Planetbox orbit}}
{{Planetbox character}}
{{Planetbox discovery}}
{{Planetbox catalog}}
{{Planetbox reference}}
{{Planetbox end}}

Поврзано[уреди извор]