Предлошка:Planetbox character

Од Википедија — слободната енциклопедија
Пред да направите какви било измени во оваа предлошка, најпрвин продискутирате ги вашите намери на разговорната страница на ВикиПроект Астрономски објекти. Благодариме.
Коментар Оваа предлошка содржи еден или повеќе незадолжителни параметри. Поподробно на страницата за разговор.

Оваа предлошка содржи некои крајно сложени и езотерични синтаксини елементи. Не се обидувајте да ја менувате предлошкава доколку не сте апсолутно сигурни дека целосно сфаќате за што се работи во кодот и сте подготвени целосно да ја поправите штетата која евентуално би ја нанеле. Сите испробувања правете ги во предложниот песок или во корисничкиот простор.


Физички особености


Начин на користење[уреди извор]

Оваа предлошка е дел од групата предлошки кои се користат за прикажување на информации во врска со одредена вонсончева планета. Предлошката {{Planetbox begin}} секогаш е прва на списокот, додека {{Planetbox end}} е секогаш последна на списокот. Оваа предлошка може да се користи на следниов начин:

{{Planetbox character
| mass = <!--вистинска маса во однос на Јупитеровата маса (изборно)-->
| mass_earth = <!--вистинска маса во однос на Земјината маса (изборно)-->
| minimum_mass = <!--минимална маса во однос на Јупитеровата маса (изборно)-->
| minimum_mass_earth = <!--минимална маса во однос на Земјината маса(изборно)-->
| radius = <!--полупречник во однос на Јупитеровиот полупречник (изборно)-->
| radius_earth = <!--полупречник во однос на Земјиниот полупречник (изборно)-->
| radius_megameter = <!--полупречник во мегаметри (изборно)-->
| density = <!--просечна густина-->
| gravity = <!-гравитација на површината во м/с²-->
| gravity_earth = <!--гравитација на површината во однос на гравитацијата на површината на Земјата-->
| temperature = <!--температура во Келвини-->
}}

Следниве предлошки се користат заедно и вообичаено се поставени во следниов редослед.

{{Planetbox begin}}
{{Planetbox image}}
{{Planetbox star}}
{{Planetbox star detail}}
{{Planetbox separation}}
{{Planetbox orbit}}
{{Planetbox character}}
{{Planetbox discovery}}
{{Planetbox catalog}}
{{Planetbox reference}}
{{Planetbox end}}

Поврзано[уреди извор]