Предлошка:Planetbox catalog

Од Википедија — слободната енциклопедија
Прејди на прегледникот Прејди на пребарувањето
Пред да направите какви било измени во оваа предлошка, најпрвин продискутирате ги вашите намери на разговорната страница на ВикиПроект Астрономски објекти. Благодариме.


Други ознаки
{{{names}}}


Начин на користење[уреди извор]

Оваа предлошка е дел од групата предлошки кои се користат за прикажување на информации во врска со одредена екстрасоларна планета. Предлошката {{Planetbox begin}} секогаш е прва на списокот, додека {{Planetbox end}} е секогаш последна на списокот. Оваа предлошка може да се користи на следниов начин:

{{Planetbox catalog
| names = <!--Други имиња на планетата-->
}}

Следниве предлошки се користат заедно и вообичаено се поставени во следниов редослед.

{{Planetbox begin}}
{{Planetbox image}}
{{Planetbox star}}
{{Planetbox star detail}}
{{Planetbox separation}}
{{Planetbox orbit}}
{{Planetbox character}}
{{Planetbox discovery}}
{{Planetbox catalog}}
{{Planetbox reference}}
{{Planetbox end}}

Поврзано[уреди извор]