Големото прогонство во Кавкасија

Од Википедија — слободната енциклопедија
„Големото прогонство во Кавкасија“
РежисерМехмет Ада Озтекин
ПродуцентМехмет Ада Озтекин
Главни улогиЕлјеса Касо
Толга Саритас
Елиф Атакан
Мелиз Биркан
Ерман Шабан
Луран Ахмети
Мустафа Јашар
Зекир Сипахи
Мушереф Лозана
Наџи Шабан
Ертан Шабан
Осман Али
Нади Гулер
Атила Клинче
Слаѓана Вујусевиќ
Премиера2015
ДржаваТурција

Големото прогонство во Кавкасијатурска серија снимена во Македонија (Битола) во 2015 година. Глумците се од Турција и Македонија.

Улоги[уреди | уреди извор]

Глумец Улога
Толга Саритас Џемил
Елјеса Касо Ахмет
Елиф Атакан Нино
Мелиз Биркан Сафије
Нилуфер Ачикалин Селви
Луран Ахмети Комисер Игор
Зекир Сипахи Бакалот
Мустафа Јашар Рустем Демир
Ерман Шабан Микаил
Наџи Шабан Терзија
Шенка Колозова Селанка
Џенап Самет Димитри
Слаѓана Вујусевиќ
Мушереф Лозана
Борис Чоревски
Шефкет Наим Хасан
Несрин Таир
Илина Чоревска
Ертан Шабан Омер
Нади Гулер Ајтекин
Неат Али Ника
Абдурахман Рахман
Трајче Иваноски
Соња Михајлова
Атила Клинче
Ѓорѓи Нешкоски
Осман Али