9 ноември (починале)

Од Википедија — слободната енциклопедија
959  Константин VII Порфирогенит — византиски цар.
1623  Вилијам Кемден — англиски историчар.
1778  Џовани Батиста Пиранезииталијански уметник (графичар)
1923  Димитар Ацев — македонски комунист.
1970  Шарл де Гол — француски генерал и државник.
1972  Елисие Поповски — делегат на Првото заседание на АСНОМ.
1918  Гијом Аполинер — француско-италијански писател.
1991  Ив Монтан — француски глумец.
1992  Александар Дубчек — чехословачки политичар.
1997  Хеленио Херера — аргентински фудбалер и тренер.