ОУ „Орце Николов“ - Ињево

Од Википедија — слободната енциклопедија
Орце Николов

Место
Општина: Општина Радовиш
Наречено по: Орце Николов
Нас. место: Ињево
Местоположба
Основни информации
Основано: 1946
Настава на: македонски
Контактни информации

Основно училиште „Орце Николов“ (официјално: Основно општинско училиште „Орце Николов“ - Ињево; скратено: ООУ „Орце Николов“) — единствено основно училиште во селото Ињево, во Општина Радовиш.

Подрачни училишта[уреди | уреди извор]

Во рамките на општинското основно училиште „Орце Николов“ се наоѓаат и седум подрачни основни училишта, при што во пет од нив се изведува настава од прво до петто одделение, а во две од нив се изведува настава до деветто одделение. Овие училишта се:

Од прво до петто одделение
  1. Подрачно основно училиште „Орце Николов“ во село Воиславци
  2. Подрачно основно училиште „Орце Николов“ во село Дамјан
  3. Подрачно основно училиште „Орце Николов“ во село Дедино
  4. Подрачно основно училиште „Орце Николов“ во село Покрајчево
  5. Подрачно основно училиште „Орце Николов“ во село Сулдурци
Од прво до деветто одделение
  1. Подрачно основно училиште „Орце Николов“ во село Злеово
  2. Подрачно основно училиште „Орце Николов“ во село Калуѓерица