Прејди на содржината

Категорија:Ксеноестрогени

Од Википедија — слободната енциклопедија

Ксеноестрогените претставуваат нови, индустриски добиени супстанци кои покажуваат естрогени ефекти и кои имаат различна хемиска структура од архиестрогените (од природните естрогени) кои се создаваат во живите организми. Ефектите на ксеноестрогените врз човековото здравје и врз животната средина се предмет на голем број истражувања.

Страници во категоријата „Ксеноестрогени“

Оваа категорија содржи само една страница.