Знамиња на Вануату

Од Википедија — слободната енциклопедија
Прејди на прегледникот Прејди на пребарувањето
Топографска карта на Вануату и Нова Каледонија.

Ова е галерија на знамиња на Вануату. Галеријата опфаќа официјални државни и локални знамиња, како и етнички и регионални знамиња.

Официјални државни знамиња[уреди | уреди извор]

знаме опис
Flag of Vanuatu.svg Државно знаме на Вануату.
Flag of the President of Vanuatu.svg Знаме на претседателот на Вануату.

Останати државни знамиња[уреди | уреди извор]

знаме опис
Naval Ensign of Vanuatu.svg Морепловно знаме на Вануату

Знамиња на административни единици, острови и градови[уреди | уреди извор]

знаме опис
Flag of Penama Province.svg Знаме на покраината Пенама.
Flag of Sanma Province.svg Знаме на покраината Санма.
Flag of Shefa Province.svg Знаме на покраината Шефа.
Flag of Tafea Province.svg Знаме на покраината Тафеа.
Flag of Malampa Province.svg Знаме на покраината Торба.
Flag of Torba Province.png Знаме на покраината Малампа.
Flag of Port Vila.png Знаме на градот Порт Вила.
Bandera Tanna Vanuatu.svg (Неофицијално) знаме на островот Тана.

Историски знамиња на Вануату[уреди | уреди извор]

знаме опис
Flag of Vemerana.svg Знаме на Вемерана.
Flag of the British New Hebrides (1906–1952).svg Знаме на колонијата Британски Нови Хебриди (1906-1953).
Flag of the British New Hebrides (1952–1980).svg Знаме на колонијата Британски Нови Хебриди (1953-1980).
Flag of the Resident Commissioner of the British New Hebrides (1906–1952).svg Знаме на британскиот комисионер за Новите Хебриди (1906-1953).
Flag of the Resident Commissioner of the British New Hebrides (1952–1980).svg Знаме на британскиот комисионер за Новите Хебриди (1953-1980).
Flag Vanuatu 1963.svg Знаме на Вануату (1963).
Flag Vanuatu 1966.svg Знаме на Вануату (1966).
Flag of Franceville.svg Поранешно знаме на Порт Вила (тогаш Франсвил).
Flag of Franceville.svg Знаме на Англо-француската здружена морепловна комисија.
Tafea Flag.svg Поранешно знаме на Тафеја.

Поврзано[уреди | уреди извор]