ЖС „Пчиња“

Од Википедија — слободната енциклопедија
ЖС „Пчиња“
Општи информации
МестоМакедонија Македонија
СопственикМакедонски железници
ЛинииСкопјеГевгелија

Железничка станица „Пчиња“железничка станица на железничкиот коридор 10, во централниот дел на Македонија. Железничката станица се наоѓа на железничката линија СкопјеГевгелија и на неа поминуваат регионалните домашни возови од Скопје кон Гевгелија, како и меѓународните возови БелградСолун и Скопје — Солун.