Википедија:Велоекспедиции 2016

Од Википедија — слободната енциклопедија
„Велоекспедиции“

Во текот на 2016 година не била организирана посебна експедиција во една област, туку учесниците низ текот на годината посетиле многубројни села низ цела Македонија.

Галерија[уреди извор]

Статии[уреди извор]

Број Статија Фотографија Забелешки
1. Ајватовци — село подобрена статија
2. Црква „Св. Трифун“ - Ајватовци — црква нова статија
3. Бадар — село подобрена статија
4. Црква „Св. Атанасиј“ - Бадар — црква нова статија
5. Орашко Кале — тврдина подобрена статија
6. Козјак (езеро) — езеро подобрена статија
7. Косте Волканоски — македонски бранител подобрена статија
8. Селце (Ростушко) — село подобрена статија
9. Дона Дука — пештера подобрена статија
10. ХЕЦ Света Петка — хидроцентрала нова статија
11. Црква „Св. Никола“ - Џидимирци — црква подобрена статија
12. Башиноселска парохија — црковна парохија значително подобрена статија
13. Седларево — село значително подобрена статија

Фотографии[уреди извор]

Сите фотографии направени за време на велоекспедициите се достапни во следнава категорија:

Поврзано[уреди извор]