UTC-5

Од Википедија — слободната енциклопедија
Прејди на: содржини, барај
UTC−05: сино (јануари), портокалово (јули), жолто (цела година), светлосино - морски површини

UTC−05 е ознака за временското отстапување од UTC во износ од −05 часа.

Се користи во источниот часовен појас како стандардно време и во централниот часовен појас како летно време (DST).[1]

Во Средна Америка овој појас се смета за западнокарипски часовен појас.

Стандардно време низ целата година[уреди]

Источно стандардно време[уреди]

Кариби[уреди]

Средна и Јужна Америка[уреди]

Стандардно време во зима на Северната Полутопка[уреди]

Кариби[уреди]

Источно стандардно време[уреди]

Летно време на Северната Полутопка[уреди]

Централно летно време[уреди]

Летно време на Јужната Полутопка[уреди]

Поврзано[уреди]

Наводи[уреди]