Alive in an Ultra World

Од Википедија — слободната енциклопедија
Alive in an Ultra World
Омотот на албумот
Албум во живо на Стив Ваи
Издаден 19 јуни, 2001
Снимен 27 јануари, 2000 до 21 април 2000
Жанр Инструментален рок
Прогресивен рок
Времетраење 93:20
Издавач Epic
Албуми на Стив Ваи
Претходен албум
The Seventh Song
(2000)
Следен албум
The Elusive Light and Sound, Vol. 1
(2002)

Alive in an Ultra World е албум во живо на Стив Ваи, снимен за време на светската турнеја 'The Ultra Zone' во 2000 и издаден во 2001. Песните компајлирани на овој албум била напишани специфично за државите коишто Ваи и неговата група ги посетувале. Овие песни биле свирени за време на долги проби и не се наоѓаат на било кој од другите негови албуми. (Whispering a Prayer се наоѓа и на компакт дискот G3: Rockin' in the Free World).

Список на песни[уреди | уреди извор]

Диск 1:

 1. „Giant Balls of Gold" – 4:45 (Песна за Полска)
 2. „Burning Rain" – 4:50 (Песна за Јапонија)
 3. „The Black Forest" – 6:38 (Песна за Германија)
 4. „Alive in an Ultra World" – 3:53 (Песна за Словенија)
 5. „Devil's Food" – 10:09 (Песна за Холандија)
 6. „Blood and Glory" – 4:53 (Песна за Обединетото Кралство)
 7. „Whispering a Prayer" – 8:45 (Песна за Ирска)
 8. „Iberian Jewel" – 4:38 (Песна за Шпанија)

Диск 2:

 1. „The Power Of Bombos“ – 5:04 (Песна за Грција)
 2. „Incantation“ – 8:53 (Песна за Бугарија)
 3. „Light of the Moon“ – 5:47 (Песна за Австралија)
 4. „Babushka“ – 6:42 (Песна за Романија)
 5. „Being With You (In Paris)“ – 6:24 (Песна за Франција)
 6. „Principessa“ – 5:51 (Песна за Италија)
 7. „Brandos Costumes (Gentle Ways)“ – 6:04 (Песна за Португалија)