7 декември (починале)

Од Википедија — слободната енциклопедија
Прејди на прегледникот Прејди на пребарувањето
1894  Фердинанд де Лесепс — француски дипломат и инженер
1993  Блаже Конески — еден од најистакнатите македонски културни дејци, академик, писател, врвен поет, научник, чие творечко истражување даде неодминливи резултати во македонската книжевност во областа на културната историја на македонскиот народ.
2018  Љупка Арсова - Џундева — театарска, филмска и телевизиска актерка.