Прејди на содржината

26 октомври (починале)

Од Википедија — слободната енциклопедија
1874  Алфред Великикрал на Англија.
1764  Вилијам Хогарт — важен англиски сликар, графичар, сатиричар и карикатурист.
1890  Карло Колоди — италијански писател.
1837  Карл Колдевеј — германски поларен истражувач.
1874  Петар Корнелиус — германски композитор.
1957  Герти Кори — американска биохемичарка.
1957  Никос Казанѕакис — грчки писател.
1955  Радослав Петковски — македонски писател.
1972  Игор Сикорски — руски конструктор на авиони и хеликоптери.
1999  Абрахам Полонски — американски режисер, есеист и писател.