Прејди на содржината

23 декември (починале)

Од Википедија — слободната енциклопедија
910  Свети Наум Охридски — македонски просветител и свештеник.
1906  Даме Груев — македонски национален деец - еден од основачите на ВМРО.
1953  Лаврентиј Берија — советски политичар, началник на НКВД во времето на сталинизмот.
2003  Драгољуб Ставрев — македонски политичар.
2007  Оскар Питерсон — американски џез-музичар.
2013  Јусеф Латиф — американски џез-музичар.
2020  Перо Квргиќ — хрватски глумец.
2022  Масимо Савиќ — хрватски поп-рок пејач.