ВМРО (појаснување)

Од Википедија — слободната енциклопедија
(Пренасочено од ВМРО)

Терминот ВМРО може да се однесува на:

Историски организации[уреди | уреди извор]

  • ВМОРО / МРО - македонска национално-ослободителна организација од времето на Отоманската власт.
  • ВМРО (Автономистичка) - македонска национално-ослободителна организација помеѓу двете светски војни.
  • ВМРО (Обединета) - македонска политичка организација помеѓу двете светски војни.
  • ВМРО-СДРМА - македонска конспиративна политичка организација по втората светска војна
  • ВМРО-ПРАВДА - македонска конспиративна политичка организација по втората светска војна

Современи политички партии[уреди | уреди извор]

Наводи[уреди | уреди извор]

  1. СОВРЕМЕНИОТ ВРХОВИЗАМ ТРЕБА ДА СЕ КРИТИКУВА[мртва врска]