Состави на Светското првенство во фудбал 1930

From Википедија
Jump to navigation Jump to search

Следуваат составите на репрезентациите учесници на ФИФА Светското првенство од 1930 во Уругвај.

Група А[edit | edit source]

 Аргентина[edit | edit source]

Тренер: Франциско Олазар и Хуан Џозе Трамутола


Бр. Позиција Играч
/ Аргентина ГМ Анхел Босио
/ Аргентина ГМ Хуан Ботасо
/ Аргентина ОД Адолфо Зумелзу
/ Аргентина ОД Алберто Чивадини
/ Аргентина ОД Хозе Дела Торе
/ Аргентина ОД Хуан Еваристо
/ Аргентина ОД Рамон Мутис
/ Аргентина ОД Родолфо Орландини
/ Аргентина ОД Фернандо Патерностер
/ Аргентина ОД Едмундо Плагио
/ Аргентина СР Луис Монти
Бр. Позиција Играч
/ Аргентина СР Педро Суарез
/ Аргентина НП Роберто Черо
/ Аргентина НП Атилио Демареа
/ Аргентина НП Марио Еваристо
/ Аргентина НП Мануел Фереира
/ Аргентина НП Наталио Перинети
/ Аргентина НП Карлос Пеуселе
/ Аргентина НП Алехандро Скопели
/ Аргентина НП Карлос Сапдаро
/ Аргентина НП Гиљермо Стабиле
/ Аргентина НП Франциско Ваљаро

 Чиле[edit | edit source]

Тренер: Гјегор Ортх  Унгарија


Бр. Позиција Играч
/ Чиле ГМ Роберто Кортез
/ Чиле ГМ Цезар Еспиноза
/ Чиле ОД Ернесто Чапаро
/ Чиле ОД Виктор Моралес
/ Чиле ОД Улсес Пиорер
/ Чиле ОД Гиљермо Риверос
/ Чиле СР Касимиро Торес
/ Чиле СР Умберто Елгуета
/ Чиле СР Гиљермо Сааведра
/ Чиле СР Артуро Торес
Бр. Позиција Играч
/ Чиле НП Хуан Агиулера
/ Чиле НП Гиљермо Арелано
/ Чиле НП Артуро Ходоу
/ Чиле НП Хоракио Муњос
/ Чиле НП Томас Оједа
/ Чиле НП Карлос Шенебергер
/ Чиле НП Гиљермо Субријабре
/ Чиле НП Карлос Видал
/ Чиле НП Еберардо Виљалобос

 Франција[edit | edit source]

Тренер: Раул Сеудрон


Бр. Позиција Играч
/ Франција ГМ Андре Тасин
/ Франција ГМ Марсел Тепот
/ Франција ОД Ноума Андоире
/ Франција ОД Марсел Чапел
/ Франција ОД Етиен Матлер
/ Франција СР Аугустин Чатрел
/ Франција СР Челестин Делмер
/ Франција СР Жан Лорен
Бр. Позиција Играч
/ Франција СР Марсел Пинел
/ Франција СР Александер Виљаплан
/ Франција НП Едмонд Делфоур
/ Франција НП Марсел Лаљије
/ Франција НП Лусин Лоран
/ Франција НП Ернест Либероти
/ Франција НП Андре Машино
/ Франција НП Емиле Веинанте

 Мексико[edit | edit source]

Тренер: Хуан Луке Де Саралонга


Бр. Позиција Играч
/ Мексико ГМ Оскар Бонфиглио
/ Мексико ГМ Исидоро Сота
/ Мексико ОД Рафаел Гарза Гутиерес
/ Мексико ОД Франциксо Гарза Гутиерес
/ Мексико ОД Мануел Росас
/ Мексико СР Ефраин Амескуа
/ Мексико СР Фелипе Росас
/ Мексико СР Алфредо Санчез
/ Мексико СР Рајмундро Родригез
Бр. Позиција Играч
/ Мексико НП Хуан Карењо
/ Мексико НП Хесус Кастро
/ Мексико НП Роберто Гајон
/ Мексико НП Хиларио Лопез
/ Мексико НП Деонисио Мехија
/ Мексико НП Фелипе Оливарес
/ Мексико НП Луис Перез
/ Мексико НП Хозе Руиз

Група Б[edit | edit source]

Кралството Југославија Кралството Југославија[edit | edit source]

Тренер:Бошко Симонович


Бр. Позиција Играч
/ Кралството Југославија ГМ Милован Јакшич
/ Кралството Југославија ГМ Милан Стојанович
/ Кралството Југославија ОД Милутин Ивкович
/ Кралството Југославија ОД Душан Маркович
/ Кралството Југославија ОД Драган Михајлович
/ Кралството Југославија СР Драгомир Тошич
/ Кралството Југославија СР Милорад Арсениевич
/ Кралството Југославија СР Момчило Џокич
/ Кралството Југославија СР Теофило Спасоевич
Бр. Позиција Играч
/ Кралството Југославија СР Љубиша Стефанович
/ Кралството Југославија НП Иван Бек
/ Кралството Југославија НП Бранислав Хрњичек
/ Кралството Југославија НП Благоје Марјанович
/ Кралството Југославија НП Драгутин Најданович
/ Кралството Југославија НП Бранислав Секулич
/ Кралството Југославија НП Александар Тирнанич
/ Кралството Југославија НП Џорџе Вујадинович

 Бразил[edit | edit source]

Тренер:Пиндаро Де Карваљо Родригез


Бр. Позиција Играч
/ Бразил ГМ Хуел
/ Бразил ГМ Велосо
/ Бразил ОД Брилханте
/ Бразил ОД Италија
/ Бразил ОД Оскарино
/ Бразил ОД Зе Луис
/ Бразил СР Беневенуто
/ Бразил СР Фаусто
/ Бразил СР Фернандо
/ Бразил СР Фортес
/ Бразил СР Хермогенез
/ Бразил СР Иван Мариз
Бр. Позиција Играч
/ Бразил СР Памплона
/ Бразил НП Аракен
/ Бразил НП Бенедикто
/ Бразил НП Карваљо Леите
/ Бразил НП Дока
/ Бразил НП Моноелелзињо
/ Бразил НП Модерато
/ Бразил НП Нило
/ Бразил НП Поли
/ Бразил НП Прегуњо
/ Бразил НП Русињо
/ Бразил НП Теофило

 Боливија[edit | edit source]

Тренер:Улсес Сауседо


Бр. Позиција Играч
/ Боливија ГМ Јесус Бермудес
/ Боливија ГМ Мигел Мурилјо
/ Боливија ОД Касијано Чаварија
/ Боливија ОД Сугундо Дурандал
/ Боливија ОД Луис Перес Пењарандас
/ Боливија СР Хуан Арготе
/ Боливија СР Мигел Брито
/ Боливија СР Диогенис Лара
/ Боливија СР Константино Ноја
Бр. Позиција Играч
/ Боливија СР Ренато Саинц
/ Боливија СР Јорге Валдерама
/ Боливија НП Марио Алаберта
/ Боливија НП Хозе Бустаманте
/ Боливија НП Рене Фернандез
/ Боливија НП Гумерсиндо Гомез
/ Боливија НП Рафаел Мендез
/ Боливија НП Едуардо Рејес Ортиз

Група Ц[edit | edit source]

 Уругвај[edit | edit source]

Тренер:Алберто Супичи


Бр. Позиција Играч
/ Уругвај ГМ Енрике Балјестерос
/ Уругвај ГМ Мигел Капучини
/ Уругвај ОД Ернесто Мачерони
/ Уругвај ОД Хозе Насаци
/ Уругвај ОД Емилио Рекоба
/ Уругвај ОД Доминго Техера
/ Уругвај СР Хозе Андраде
/ Уругвај СР Лоренцо Фернандез
/ Уругвај СР Алваро Гестидо
/ Уругвај СР Анхел Болоњо
/ Уругвај СР Конуело Пириз
Бр. Позиција Играч
/ Уругвај СР Карлос Риолфо
/ Уругвај НП Перегрино Анселмо
/ Уругвај НП Хуан Карлос Калво
/ Уругвај НП Педро Сеа
/ Уругвај НП Пабло Дорадо
/ Уругвај НП Сантос Иријарте
/ Уругвај НП Педро Петроне
/ Уругвај НП Золио Салдомбиде
/ Уругвај НП Хектор Скароне
/ Уругвај НП Сантос Урдијаран
/ Уругвај НП Хектор Кастро

 Романија[edit | edit source]

Тренер:Костел Радулеску


Бр. Позиција Играч
/ Романија ГМ Јон Лупешнеану
/ Романија ГМ Самуел Заубер
/ Романија ОД Рудолф Бургер
/ Романија ОД Јосиф Цако
/ Романија ОД Адалбер Стеинер
/ Романија СР Александру Борбели
/ Романија СР Алфред Асенбисер
/ Романија СР Ладислау Радулеску
/ Романија СР Корнелиу Робе
/ Романија СР Петре Стеинбах
Бр. Позиција Играч
/ Романија СР Рудолф Стеинер
/ Романија СР Емерич Вогл
/ Романија НП Штефан Барбу
/ Романија НП Адалберт Десу
/ Романија НП Андреј Гланцман
/ Романија НП Елемер Кочсис
/ Романија НП Николае Ковач
/ Романија НП Константин Станчиу
/ Романија НП Илие Субашеану
/ Романија НП Рудолф Вецер

 Перу[edit | edit source]

Тренер:Франциско Бру  Шпанија


Бр. Позиција Играч
/ Перу ГМ Хозе Пардон
/ Перу ГМ Хуан Валдивиезо
/ Перу ОД Марио де лас Касас
/ Перу ОД Артуро Фернандез
/ Перу ОД Антонио Макуион
/ Перу ОД Алберто Сорија
/ Перу СР Едуардо Астењо
/ Перу СР Алберто Денерги
/ Перу СР Пласидо Галиндо
/ Перу СР Доминго Гарсија
/ Перу СР Хулио Макуинтана
Бр. Позиција Играч
/ Перу СР Хуан Алфонсо Вале
/ Перу НП Карлос Силионис
/ Перу НП Хорхе Гонгора
/ Перу НП Хозе Марија Лавалје
/ Перу НП Хулио Лопез
/ Перу НП Деметрино Нејра
/ Перу НП Пабло Пачецо
/ Перу НП Лизардо Родригез Нуе
/ Перу НП Хохе Сармиенто
/ Перу НП Луиз Соиза Фереира
/ Перу НП Алехандро Билјануева

Група Д[edit | edit source]

 САД[edit | edit source]

Тренер:Роберт Милар


Бр. Позиција Играч
/ САД ГМ Џими Даглас
/ САД ОД Џими Галахер
/ САД ОД Џејмс Џентај
/ САД ОД Џеорџ Мурхаус
/ САД ОД Рафаел Трејси
/ САД ОД Франк Ваугх
/ САД ОД Александер Вуд
/ САД СР Енди Олд
Бр. Позиција Играч
/ САД СР Џим Баун
/ САД СР Били Гонзалвес
/ САД СР Арни Оливер
/ САД СР Филип Слон
/ САД НП Мајк Буки
/ САД НП Том Флори
/ САД НП Барт Мек Ги
/ САД НП Бертрам Патенод

 Парагвај[edit | edit source]

Тренер:Хозе Дуранд Лагуна


Бр. Позиција Играч
/ Парагвај ГМ Педро Бенитез
/ Парагвај ГМ Модесто Дениз
/ Парагвај ОД Еустакио Чаморо
/ Парагвај ОД Салвадор Флорес
/ Парагвај ОД Хозе Мираца
/ Парагвај ОД Куитерио Олмедо
/ Парагвај СР Франциско Агуире
/ Парагвај СР Сантјаго Бенитез
/ Парагвај СР Еузебио Дијаз
/ Парагвај СР Ромилдо Ечевери
/ Парагвај СР Диего Флорентин
Бр. Позиција Играч
/ Парагвај СР Транкилјо Грисета
/ Парагвај НП Делфин Бенитес Сасерес
/ Парагвај НП Сигуереро Каререс
/ Парагвај НП Сеугенес Домингез
/ Парагвај НП Аурелио Гонзалес
/ Парагвај НП Лино Неси
/ Парагвај НП Амадео Ортега
/ Парагвај НП Бернабе Ривера
/ Парагвај НП Герардо Ромеро
/ Парагвај НП Луиз Варгас Пења
/ Парагвај НП Јакинто Вилјалба

 Белгија[edit | edit source]

Тренер:Хектор Готик


Бр. Позиција Играч
/ Белгија ГМ Арнолд Бадјоу
/ Белгија ГМ Жан де Бие
/ Белгија ОД Хенри Де Декен
/ Белгија ОД Никлас Хојдонг
/ Белгија ОД Теодор Ноувес
/ Белгија СР Пјер Браине
/ Белгија СР Алексис Чантреин
/ Белгија СР Жак де Кларк
Бр. Позиција Играч
/ Белгија СР Аугуст Хелеманс
/ Белгија НП Андре Саес
/ Белгија НП Фернард Адамс
/ Белгија НП Џерард де Блеке
/ Белгија НП Жан Дидие
/ Белгија НП Жак Моесчал
/ Белгија НП Луис Версуп
/ Белгија НП Бернард Вухув