Разговор со корисник:Bjankuloski06/Архива 7

From Википедија
Jump to navigation Jump to search
Ова е архива на минати разговори. Не ја менувајте содржината на оваа страница. Ако сакате да почнете нов разговор или да разговарате за стара тема, ве молиме обратете се на сегашната страница за разговор.
Архива 7


Блок[edit source]

Имаме повторно еден вандал. Тој ги врати статиите Димитар Македонски, Иван Аговски и Стефан Влахов Мицов повеќе од три пати. Многу поздрав. Фрајтнер Разговор 04:55, 6 јануари 2008 (UTC)

Вандалот, за жал, е Frightner. Тој не сака да разговара на страниците за разговор, како што го молев и само враќа. Ве молам, обратете му внимание на правилата во Википедија. Поздрав,--Антон 05:02, 6 јануари 2008 (UTC)
Оти ти ги врати статиите побеќе од три пати значи ги прекрши правилата на википедија. А сега објасни ми зошто и како јас сум вандал. Фрајтнер Разговор 05:29, 6 јануари 2008 (UTC)
Некои од статиите ти ги врати колку и јас - [1]. Некои од статиите jас ти вратив повеќе, но ти исто така ги врати три пати. Освен тоа ти го прекрши уше едно правило - откажа да разговараш како што неколку пати те молев. Во Разговор:Македонски извори за Македонскиот идентитет, Разговор:Димитар Македонски јас веќе ги имам напишано дел от причините за моите измени, но ти едноставно не сакаш да ги читаш, а само враќаш. Што да мислам освен дека си вандал. Разговараj и нема да пишам дека си вандал, а вероjатно и ти ќе видиш дека јас не сум вандал. Поздрав,--Антон 05:40, 6 јануари 2008 (UTC)
Три пати можам слободно да ги вратам, но ако беше повеќе од тоа (4+) ќе мора да сум казнет. Но јас само три пати ги вратив, а ти 4, значи ти ќе бидеш казнет. Види en:Wikipedia:Three-revert-rule. Фрајтнер Разговор 06:15, 6 јануари 2008 (UTC)
Линкот не е точен. Погледаj [2]. Како што можеш за видиш, има исклучоци - при очигледен вандализам, како што беше твоjот. Ти ги враќаше моите измени без разговор. Те молев за разговараш, но ти само враќаше. Види например - [3]. Погледаj и en:Wikipedia:Etiquette--Антон 06:42, 6 јануари 2008 (UTC)
Моли колку сакаш, ова е енциклопедија не е црква, пропаганди ќе бидат избришени. Фрајтнер Разговор 07:03, 6 јануари 2008 (UTC)

Прашање[edit source]

Е ај кажи како треба да изгледа за да не е реклама и што треба да состои! Поздрав

Чиста Реклама![edit source]

Чиста Реклама! брао бе чекам да ми одговореш на горе наведеното т.е. кажи што треба за да биде нечиста рекламата....ц ц ц

Викиречни[edit source]

Здраво, здраво. Почнав деновиве да убацувам статии во Викиречникот (вклучувајќи помош статија, шаблон статија и предлог за нова главна страна). Гледам дека има Bjankuloski06 и таму. Ако имаш слободно време пиши некој коментар за шаблоните и главната страна на Викиречникот. Јас ќе продолжам да убацувам по 5-6 зборови дневно по тој шаблон. Поздрав (Toci 00:41, 19 февруари 2008 (UTC))


Пренасочување[edit source]

Здраво Бојан. Гледам дека ја пренасочи Сан Хуан Провинција во Сан Хуан (провинција). Незнам дали мислиш да ги пренасочиш сите 20 што ги направив. Јас се водам според шаблонот што е доле на секоја од тие провинции. Имам уште 2-3 ѕа правење. Да ги пренасочам јас или ти ќе го средиш тоа. Поздрав  Рашо  (Раз) 21:20, 19 февруари 2008 (UTC))

Доколку влезеш во оваа на пр.Сан Хуан (провинција). Сосем на крај напривив едно шаблонче за Административната поделба на Аргентина. Е тука се сите.(досега средив 20-тина). Па ако прифаќаш. повели тука се. А за наредните мои зафати ќе знам подобро.  Рашо  (Раз) 21:34, 19 февруари 2008 (UTC))


Супер. Само сакав да те прашам дека кога почнав да ги правам административните поделби на неколку јужноамерикански земји се соочив со проблем. Имено неколку имаат исто име. Па почнав да го ставам во загради името на државата. Мислам така е полесно. На пример Боливар е во неколку држави провинција. Ако има некаков проблем ќе те контактирам. поздрав  Рашо  (Раз) 22:16, 19 февруари 2008 (UTC))

Expediency Council[edit source]

Здраво Бојан. Би те замолил ако можеш да ми го преведеш овој збор Expediency Council. Некаков совет е,ама каков поима немам.  Рашо  (Раз) 23:29, 28 февруари 2008 (UTC)

ТМОРО-ВЕП[edit source]

Голем поздрав до тебе Бојан (така се викаше, да не згрешив?). Искрено да ти кажам, и јас како тебе имам огромен личен интерес (за контакт) за партијата ТМОРО-ВЕП, но искрено воопшто ништо не знам за нив. Прв пат за нив слушнав на изборите на 5.7.2006, кога настапија со свои кандидатски листи во сите изборни единици, на кои се наоѓаа носители со интересни имиња и презимиња (Гоце Делчев Тодев и Александар Македонски). Потоа, единствено видов во Глобус дека имале основачко собрание на кое го избрале Страшо Ангеловски (од поранешната МААК) за претсдател. Исто така повеќе пати на телевизија имам видено дека Гоце Делчев Тодев е претседател на некој синдикат во МВР или нешто слично. Но конкретни информации, каде е нивното седиште, што е нивната програма и активности, за жал воопшто немам. Се надевам дека наскоро ќе излезат во јавноста со свои активности особено во овој клучен период за македонскиот народ и држава, па ќе дознаеме нешто повеќе. Доколку ти имаш некои информации, слободно пиши ми на mario.sarevski@gmail.com. Голем поздрав! - Марио Шаревски - Македонец 20:37, 3 март 2008 (UTC)

Исто би те замолил, штом го прочиташ ова, доколку сакаш да ми одговориш, стори го тоа на мојот мејл бидејќи не доаѓам многу често тука. Поздрав - Марио Шаревски - Македонец 20:40, 3 март 2008 (UTC)

Image uploads[edit source]

Hello Bjankuloski, sorry for writing in English, I'm here only as a guest. I noticed there seems to be quite a lot of quite dodgy image uploading going on in this project here. I'd strongly urge you and your admin colleagues to take a more responsible stance about patrolling image uploads. Otherwise I'm seriously considering initiating some sanctions against mk-wiki as a whole through meta.

I couldn't help noticing that you yourself, as an admin, not only have failed to supervise other editors' uploads properly, but also contributed a large number of bad uploads yourself. Almost all the images I've seen from you lack proper sourcing; those that have been legally taken from other wiki projects nevertheless lack proper attribution; and most of those you declared as "pd-release" without providing sources I suspect are downright copyvios. At least the following are demonstrably blatant copyright violations:

I'd seriously ask you to clean up your act. Thanks, -- Future Perfect at Sunrise 08:46, 5 март 2008 (UTC)

Thanks, good to see you are taking action. By the way, are you guys aware of this Foundation resolution? All projects are supposed to not only keep their free images clean, but also to review all their non-free ("fair use") ones, to make sure they are all used according to narrow rules. There's an official deadline 23 March 2008, by which date every project must have clarified its policies and supposedly taken its non-free images through a review process. Just thought I'd mention it.
Oh, and by the way, in case I come across other problems, could you point me to the templates or pages that you guys use here for tagging images for deletion? Future Perfect at Sunrise 12:42, 5 март 2008 (UTC)

Ова е лошо, Бојан. Барем мене ми изгледа доста лошо. Не знам дали сте избришале нешто друго освен погоре наведените слики, но се сомневам дека Future Perfect at Sunrise ќе биде задоволен од некоја мала интервенција. Видов дека Брест, во вашиот меѓусебен разговор, доста ладнокрвно му има пристапено на проблемов, па се надевам дека мојава реакција е малку претерана. Ако можеш извести ме дали се имате договорено за некаков план со другите администратори и дали и како можам јас да помогнам. Поздрав, --Виктор Јованоски 23:30, 8 март 2008 (UTC)

Политики vs Политика[edit source]

Што мислиш дека е правилно да стои Политики на Х или Политика на Х и зошто?

Нема проблем за менувањето на статиите и шаблоните. Но јас сметам дека е правилно да се каже политики а не политика кога се работи за една држава како комплексен ентитет. Бидејќи имаме повеќе субјекти / ентитети во една држава кои водат политики и сите заедно ги определуваат политиките на таа држава. Овде не станува збор за водење на различни политики на иста тема, туку за политики на различни теми, т.е. надворешна политика, внатрепна политика, економска политика, ... Што значи поправилно е да се каже политики на таа држава / ентитет отколку политика. Дури и секој поединечен субјект / ентитет може да води повеќе политики. Пример владата, бидејќи е надлежна да води различни политики. За водење на политика би можело да стане збор само за сектори кои се тесно специјалзирани за некоја област, можеби земјоделска политика, развојна политика и сл.--brest 09:21, 9 март 2008 (UTC)
Чисто се сомневам дека некој ќе земе учество во дискусијата на порталот Правопис и граматика. Но нема проблем нека се отвори, бидејќи сметам дека може поинаку. Значи, станува збор за категоризација, наслов на категорија, а не само наслов на статија иако јас сметам дека барем една статија треба да се однесува на Политики на Х. Значи кај категоризацијата имаме Политики а не политика, дури и според она што ти погоре го тврдиш (како такви, би се нарекле „политики“). Еве еден извор кој можеби ќе помогне: Прирачник за креирање политики.--brest 09:43, 9 март 2008 (UTC)
Мислам дека ако на сите јазици е политики, веројатно и на македонски (англиски=politics of...)

Шаблон Тнавлента[edit source]

Имам нешто проблеми со шаблонот ми треба помош. Тоа е оној шаблон за распаѓачка кутија (collapsible), ако можеш да ми помогнеш. Мислам само ние сме википедија (од поголемите) без распаѓачки кутии.

--Guitardemon666 23:45, 9 март 2008 (UTC)

Габра[edit source]

Бояне здравей! Бих искал да те помоля да погледнеш статията, която написах за село Габра. Искам да я провериш за правопис и лескика. Благодаря ти предварително. --Pakko 13:57, 17 март 2008 (UTC)

Прашање[edit source]

Здраво! Како е поправилно да се пишува "Населени места во општина Благоевград" или "Населени места во Општина Благоевград"? Поздрав! --Мизиец 15:46, 21 март 2008 (UTC)

мислење?[edit source]

Википедија:Портал/Идеи#Важно Inverted Pentagram.svg гитардемонInverted Pentagram.svg 16:09, 22 април 2008 (UTC)