Предлошка:IPA vowels/table

Од Википедија — слободната енциклопедија
Предни Средни Задни
Затворени
•
•
Речиси затворени
Полузатворени
•
•
Средни
Полуотворени
Речиси отворени
•
Отворени
•
•