Прејди на содржината

Попладне

Од Википедија — слободната енциклопедија
Недела попладне на островот Гранд Жат, Жорж Сера

Попладне, како што самото име кажува, е дел од денот по 12:00 ч. (по пладне), па сѐ до -- зависно од контекст -- вечерта, квечерината, или пак 18:00 ч. Употребата на терминот е прилично субјективна.