Мишел Бреал

Од Википедија — слободната енциклопедија
Мишел Бреал

Мишел (Жил Афред) Бреал, роден во Ландо (Бавиер) на 26 март 1832 и починат во Париз на 25 ноември 1915, е француски јазичар, основоположник на семантиката.