Лисиче (појаснување)

Од Википедија — слободната енциклопедија

Лисиче претставува младенче од лисица или нејзин деминутив, но може да се однесува и на некои топоними:

Македонија
Украина
  • Лисиче - село во Амросивскиот реон;
  • Лисиче - село во Верхњорогачкиот реон;
  • Лисиче - село во Славутскиот реон;