Прејди на содржината

Владимир Митков

Од Википедија — слободната енциклопедија

Владимир Митков (1931) — македонски професор, политичар, општественик и претседател на Претседателството на СР Македонија.

Бил професор на Правниот факултет во Скопје.[1] Од март 1983[2] до 1986 бил уставен судија во Уставниот суд на Македонија, а во периодот од 1984 до 1986 година и негов претседател.[3]