Википедија:Уредувачки денови 2021/Известувања

Од Википедија — слободната енциклопедија
Прејди на прегледникот Прејди на пребарувањето

Оваа страница врши преглед на известувањата за уредувачките денови во 2021 година.

Известувања[уреди извор]

5 јануари[уреди извор]

Уредувачки викенд „Дела од Виктор Иго“

Се известуваат сите заинтересирани уредници на Википедија на македонски јазик дека на 5 јануари 2021 година ќе се одржи уредувачки ден на тема „Дела од Виктор Иго“.

7 јануари[уреди извор]

Уредувачки викенд „Божиќна кујна“

Се известуваат сите заинтересирани уредници на Википедија на македонски јазик дека на 7 јануари 2021 година ќе се одржи уредувачки ден на тема „Божиќна кујна“.

12 јануари[уреди извор]

Уредувачки викенд „Македонски народни песни (А)“

Се известуваат сите заинтересирани уредници на Википедија на македонски јазик дека на 12 јануари 2021 година ќе се одржи уредувачки ден на тема „Македонски народни песни (А)“.

14 јануари[уреди извор]

Уредувачки викенд „Управна поделба на Хонгконг“

Се известуваат сите заинтересирани уредници на Википедија на македонски јазик дека на 14 јануари 2021 година ќе се одржи уредувачки ден на тема „Управна поделба на Хонгконг“.

19 јануари[уреди извор]

Уредувачки викенд „Археолошки наоѓалишта во Штипско“

Се известуваат сите заинтересирани уредници на Википедија на македонски јазик дека на 19 јануари 2021 година ќе се одржи уредувачки ден на тема „Археолошки наоѓалишта во Штипско“.

21 јануари[уреди извор]

Уредувачки викенд „Слики од Пјер Огист Реноар“

Се известуваат сите заинтересирани уредници на Википедија на македонски јазик дека на 21 јануари 2021 година ќе се одржи уредувачки ден на тема „Слики од Пјер Огист Реноар“.

26 јануари[уреди извор]

Уредувачки викенд „Населени места во Кушница“

Се известуваат сите заинтересирани уредници на Википедија на македонски јазик дека на 26 јануари 2021 година ќе се одржи уредувачки ден на тема „Населени места во Кушница“.

28 јануари[уреди извор]

Уредувачки викенд „Писма“

Се известуваат сите заинтересирани уредници на Википедија на македонски јазик дека на 28 јануари 2021 година ќе се одржи уредувачки ден на тема „Писма“.

4 февруари[уреди извор]

Уредувачки ден „Македонски народни песни (Б)“

Се известуваат сите заинтересирани уредници на Википедија на македонски јазик дека на 4 февруари 2021 година ќе се одржи уредувачки ден на тема „Македонски народни песни (Б)“.

9 февруари[уреди извор]

Уредувачки ден „Археолошки наоѓалишта во Гевгелиско“

Се известуваат сите заинтересирани уредници на Википедија на македонски јазик дека на 9 февруари 2021 година ќе се одржи уредувачки ден на тема „Археолошки наоѓалишта во Гевгелиско“.

11 февруари[уреди извор]

Уредувачки викенд „Дела од Фјодор Достоевски“

Се известуваат сите заинтересирани уредници на Википедија на македонски јазик дека на 11 февруари 2021 година ќе се одржи уредувачки ден на тема „Дела од Фјодор Достоевски“.

16 февруари[уреди извор]

Уредувачки викенд „Отомански договори“

Се известуваат сите заинтересирани уредници на Википедија на македонски јазик дека на 16 февруари 2021 година ќе се одржи уредувачки ден на тема „Отомански договори“.

18 февруари[уреди извор]

Уредувачки викенд „Слики од Албрехт Дирер“

Се известуваат сите заинтересирани уредници на Википедија на македонски јазик дека на 18 февруари 2021 година ќе се одржи уредувачки ден на тема „Слики од Албрехт Дирер“.

23 февруари[уреди извор]

Уредувачки викенд „Населени места во Кожани“

Се известуваат сите заинтересирани уредници на Википедија на македонски јазик дека на 23 февруари 2021 година ќе се одржи уредувачки ден на тема „Населени места во Кожани“.

25 февруари[уреди извор]

Уредувачки викенд „Програмски јазици“

Се известуваат сите заинтересирани уредници на Википедија на македонски јазик дека на 25 февруари 2021 година ќе се одржи уредувачки ден на тема „Програмски јазици“.

2 март[уреди извор]

Уредувачки викенд „Окрузи и околии во Кина“

Се известуваат сите заинтересирани уредници на Википедија на македонски јазик дека на 2 март 2021 година ќе се одржи уредувачки ден на тема „Окрузи и околии во Кина“.

4 март[уреди извор]

Уредувачки викенд „Археолошки наоѓалишта во Охридско“

Се известуваат сите заинтересирани уредници на Википедија на македонски јазик дека на 4 март 2021 година ќе се одржи уредувачки ден на тема „Археолошки наоѓалишта во Охридско“.

8 март[уреди извор]

Википедија:Уредувачки денови 2021/8 март

9 март[уреди извор]

Уредувачки викенд „Македонски народни песни (В)“

Се известуваат сите заинтересирани уредници на Википедија на македонски јазик дека на 9 март 2021 година ќе се одржи уредувачки ден на тема „Македонски народни песни (В)“.

11 март[уреди извор]

Уредувачки ден „Дела од Вилијам Шекспир“

Се известуваат сите заинтересирани уредници на Википедија на македонски јазик дека на 11 март 2021 година ќе се одржи уредувачки ден на тема „Дела од Вилијам Шекспир“.

16 март[уреди извор]

Уредувачки ден „Острови во Балтичко Море“

Се известуваат сите заинтересирани уредници на Википедија на македонски јазик дека на 16 март 2021 година ќе се одржи уредувачки ден на тема „Острови во Балтичко Море“.

18 март[уреди извор]

Уредувачки ден „Слики од Јан ван Ајк“

Се известуваат сите заинтересирани уредници на Википедија на македонски јазик дека на 18 март 2021 година ќе се одржи уредувачки ден на тема „Слики од Јан ван Ајк“.

23 март[уреди извор]

Уредувачки ден „Најдобри фудбалски лиги во Европа“

Се известуваат сите заинтересирани уредници на Википедија на македонски јазик дека на 23 март 2021 година ќе се одржи уредувачки ден на тема „Најдобри фудбалски лиги во Европа“.

25 март[уреди извор]

Уредувачки ден „Војни на Стариот Рим“

Се известуваат сите заинтересирани уредници на Википедија на македонски јазик дека на 25 март 2021 година ќе се одржи уредувачки ден на тема „Војни на Стариот Рим“.

30 март[уреди извор]

Уредувачки ден „Пустини во Северна Америка“

Се известуваат сите заинтересирани уредници на Википедија на македонски јазик дека на 30 март 2021 година ќе се одржи уредувачки ден на тема „Пустини во Северна Америка“.

1 април[уреди извор]

Уредувачки викенд „Археолошки наоѓалишта во Прилепско“

Се известуваат сите заинтересирани уредници на Википедија на македонски јазик дека на 1 април 2021 година ќе се одржи уредувачки ден на тема „Археолошки наоѓалишта во Прилепско“.

6 април[уреди извор]

Уредувачки ден „Дела од Емил Зола“

Се известуваат сите заинтересирани уредници на Википедија на македонски јазик дека на 6 април 2021 година ќе се одржи уредувачки ден на тема „Дела од Емил Зола“.

8 април[уреди извор]

Уредувачки ден „Роми“

Се известуваат сите заинтересирани уредници на Википедија на македонски јазик дека на 8 април 2021 година ќе се одржи уредувачки ден на тема „Роми“, којшто е дел од меѓународната иницијатива за одбележување на Меѓународниот ден на Ромите..

13 април[уреди извор]

Уредувачки ден „Македонски народни песни (Г)“

Се известуваат сите заинтересирани уредници на Википедија на македонски јазик дека на 13 април 2021 година ќе се одржи уредувачки ден на тема „Македонски народни песни (Г)“.

15 април[уреди извор]

Уредувачки викенд „Сојузни држави на Нигерија“

Се известуваат сите заинтересирани уредници на Википедија на македонски јазик дека на 2 февруари 2021 година ќе се одржи уредувачки ден на тема „Сојузни држави на Нигерија“.

20 април[уреди извор]

Уредувачки ден „Слики од Едвард Мунк“

Се известуваат сите заинтересирани уредници на Википедија на македонски јазик дека на 20 април 2021 година ќе се одржи уредувачки ден на тема „Слики од Едвард Мунк“.

Поврзано[уреди извор]