Прејди на содржината

Википедија:Уредувачки викенди 2021/Статистика

Од Википедија — слободната енциклопедија

Во текот на 2021 година биле одредени уредувачки викенди на следните теми:

 1. Музичка теорија;
 2. Комети;
 3. Ракомет;
 4. Градови;
 5. Древен Египет;
 6. Автомобили;
 7. Нордиска митологија;
 8. Рок-музика;
 9. Сеизмологија;
 10. Универзитети;
 11. Филозофија;
 12. Швајцарија;
 13. Воздухоплови;
 14. Ромска култура;
 15. Руска книжевност;
 16. Животна средина;
 17. Еколошко право;
 18. Климатски промени;
 19. Неравенства;
 20. Пештери;
 21. Евровизија;
 22. Цртан филм;
 23. Европско првенство во фудбал;
 24. Фудбалери на Европското првенство во фудбал 2020;
 25. Астронаутика;
 26. Фараони;
 27. Брајова азбука;
 28. Маорска култура;
 29. Шведска;
 30. Јапонска култура;
 31. Плажи;
 32. Загатки;
 33. Хиндуизам;
 34. Реки;
 35. Среден век;
 36. Коктели;
 37. Атлетика;
 38. Водопади;
 39. Драмска уметност;
 40. Технологија;
 41. Јазикознание;
 42. Избори;
 43. Опери;
 44. Арапска кујна;
 45. Будизам;
 46. Острови;
 47. Стар Рим;
 48. Мостови;
 49. Библиотеки;
 50. Градоначалници во Македонија (2021-2025);
 51. Австралија; и
 52. Фестивали.
Учесници
Број Ден Учесници
1. Музичка теорија Chnitke, Dandarmkd, P.Nedelkovski, КатеринаКајевска (4)
2. Комети Иван Ж, P.Nedelkovski, Dandarmkd (3)
3. Ракомет Иван Ж, Dandarmkd (2)
4. Градови Иван Ж, Dandarmkd, Ehrlich91, Тиверополник (4)
5. Древен Египет Иван Ж, Dandarmkd, P.Nedelkovski, Тиверополник (4)
6. Автомобили Иван Ж, Тиверополник, Dandarmkd (3)
7. Нордиска митологија Иван Ж, P.Nedelkovski, Dandarmkd (3)
8. Рок-музика Иван Ж, Тиверополник, Dandarmkd, Gdimovska13, P.Nedelkovski (5)
9. Сеизмологија Иван Ж, Dandarmkd (2)
10. Универзитети Dandarmkd, Иван Ж, P.Nedelkovski (3)
11. Филозофија Chnitke, Dandarmkd, ZlatkoPyotr (3)
12. Швајцарија Dandarmkd, Иван Ж, P.Nedelkovski, Идеологист, Kiril Simeonovski, Stojanovski04, Крстова Ивана (7)
13. Воздухоплови Иван Ж, P.Nedelkovski, Dandarmkd, Chnitke (4)
14. Ромска култура Иван Ж, P.Nedelkovski, Тиверополник, 44martin88, Dandarmkd, Kiril Simeonovski (6)
15. Руска книжевност Chnitke, Иван Ж, Dandarmkd, P.Nedelkovski, Stojanovski04 (5)
16. Животна средина Aantova, Иван Ж, Dandarmkd, P.Nedelkovski (4)
17. Еколошко право Иван Ж, Тиверополник, Stojanovski04, Dandarmkd (4)
18. Климатски промени Тиверополник, Dandarmkd, Иван Ж (3)
19. Неравенства Dandarmkd, P.Nedelkovski (2)
20. Пештери Иван Ж, Stojanovski04, P.Nedelkovski, Dandarmkd (4)
21. Евровизија Dandarmkd, Stojanovski04 (2)
22. Цртан филм Иван Ж, Dandarmkd (2)
23. Европско првенство во фудбал Dandarmkd, Тиверополник, Carshalton, Иван Ж (4)
24. Фудбалери на Европското првенство во фудбал 2020 Carshalton, Иван Ж, Dandarmkd (3)
25. Астронаутика Dandarmkd, Иван Ж (2)
26. Фараони Иван Ж, P.Nedelkovski, Dandarmkd (3)
27. Брајова азбука Dandarmkd (1)
28. Маорска култура Иван Ж, Тиверополник, Bjankuloski06, Dandarmkd (4)
29. Шведска Dandarmkd, Иван Ж, P.Nedelkovski, Ehrlich91 (4)
30. Јапонска култура Иван Ж, Dandarmkd (2)
31. Плажи Иван Ж, Dandarmkd (2)
32. Загатки Иван Ж, P.Nedelkovski, Dandarmkd (3)
33. Хиндуизам Иван Ж, Dandarmkd (2)
34. Реки Dandarmkd, Иван Ж, P.Nedelkovski, Тиверополник (4)
35. Среден век P.Nedelkovski, Dandarmkd (2)
36. Коктели Иван Ж, Dandarmkd (2)
37. Атлетика Иван Ж, Dandarmkd, Carshalton (3)
38. Водопади Dandarmkd, Луната1999, Nikola Kanzurov (3)
39. Драмска уметност Chnitke, Dandarmkd (2)
40. Технологија Иван Ж, Dandarmkd (2)
41. Јазикознание P.Nedelkovski, Dandarmkd (2)
42. Избори P.Nedelkovski, Dandarmkd, Dentedeleone (3)
43. Опери Dentedeleone, Dandarmkd, Тиверополник, P.Nedelkovski, Chnitke (5)
44. Арапска кујна P.Nedelkovski, Иван Ж, Dentedeleone, Dandarmkd (4)
45. Будизам Dandarmkd (1)
46. Острови Dentedeleone, Иван Ж, Dandarmkd, Тиверополник, Visem (5)
47. Стар Рим Иван Ж, Dandarmkd (2)
48. Мостови Иван Ж, Dandarmkd, P.Nedelkovski (3)
49. Библиотеки Иван Ж, Chnitke, Dandarmkd (3)
50. Градоначалници во Македонија (2021-2025) Dandarmkd, P.Nedelkovski (2)
51. Австралија Иван Ж, Dentedeleone, Dandarmkd (3)
52. Фестивали Луната1999, Иван Ж, Chnitke, Dentedeleone, Dandarmkd (5)
Статистика
Мерка Опис Ден Резултат
Создадени статии вкупен број на создадени статии на Википедија Музичка теорија 21
Комети 13
Ракомет 5
Градови 16
Древен Египет 13
Автомобили 8
Нордиска митологија 7
Рок-музика 13
Сеизмологија 13
Универзитети 12
Филозофија 7
Швајцарија 22
Воздухоплови 12
Ромска култура 30
Руска книжевност 10
Животна средина 6
Еколошко право 16
Климатски промени 12
Неравенства 6
Пештери 8
Евровизија 8
Цртан филм 4
Европско првенство во фудбал 16
Фудбалери на Европското првенство во фудбал 2020 6
Астронаутика 4
Фараони 6
Брајова азбука 6
Маорска култура 10
Шведска 13
Јапонска култура 7
Плажи 6
Загатки 7
Хиндуизам 4
Реки 40
Среден век 16
Коктели 13
Атлетика 14
Водопади 6
Драмска уметност 15
Технологија 7
Јазикознание 18
Избори 14
Опери 24
Арапска кујна 10
Будизам 15
Острови 27
Стар Рим 16
Мостови 14
Библиотеки 12
Градоначалници во Македонија (2021-2025) 7
Австралија 5
Фестивали 22
Вкупно 642
Подобрени статии вкупен број на подобрени статии на Википедија Музичка теорија 1
Комети 0
Ракомет 0
Градови 1
Древен Египет 0
Автомобили 1
Нордиска митологија 0
Рок-музика 1
Сеизмологија 0
Универзитети 2
Филозофија 0
Швајцарија 1
Воздухоплови 0
Ромска култура 0
Руска книжевност 0
Животна средина 1
Еколошко право 0
Климатски промени 0
Неравенства 0
Пештери 0
Евровизија 0
Цртан филм 0
Европско првенство во фудбал 0
Фудбалери на Европското првенство во фудбал 2020 2
Астронаутика 0
Фараони 0
Брајова азбука 0
Маорска култура 0
Шведска 2
Јапонска култура 0
Плажи 0
Загатки 0
Хиндуизам 0
Реки 0
Среден век 0
Коктели 0
Атлетика 0
Водопади 0
Драмска уметност 0
Технологија 2
Јазикознание 0
Избори 0
Опери 0
Арапска кујна 0
Будизам 0
Острови 1
Стар Рим 0
Мостови 0
Библиотеки 0
Градоначалници во Македонија (2021-2025) 3
Австралија 1
Фестивали 0
Вкупно 19
Создадени предлошки вкупен број на создадени предлошки на Википедија Музичка теорија 0
Комети 0
Ракомет 0
Градови 0
Древен Египет 0
Автомобили 0
Нордиска митологија 0
Рок-музика 0
Сеизмологија 0
Универзитети 0
Филозофија 1
Швајцарија 1
Воздухоплови 0
Ромска култура 0
Руска книжевност 0
Животна средина 0
Еколошко право 0
Климатски промени 0
Неравенства 0
Пештери 0
Евровизија 0
Цртан филм 0
Европско првенство во фудбал 0
Фудбалери на Европското првенство во фудбал 2020 0
Астронаутика 0
Фараони 0
Брајова азбука 0
Маорска култура 0
Шведска 0
Јапонска култура 0
Плажи 0
Загатки 0
Хиндуизам 0
Реки 0
Среден век 0
Коктели 0
Атлетика 0
Водопади 0
Драмска уметност 0
Технологија 0
Јазикознание 0
Избори 0
Опери 0
Арапска кујна 0
Будизам 0
Острови 0
Стар Рим 0
Мостови 0
Библиотеки 0
Градоначалници во Македонија (2021-2025) 0
Австралија 0
Фестивали 0
Вкупно 2
Подобрени предлошки вкупен број на подобрени предлошки на Википедија Музичка теорија 0
Комети 0
Ракомет 0
Градови 0
Древен Египет 0
Автомобили 0
Нордиска митологија 0
Рок-музика 0
Сеизмологија 0
Универзитети 0
Филозофија 0
Швајцарија 0
Воздухоплови 0
Ромска култура 0
Руска книжевност 0
Животна средина 0
Еколошко право 0
Климатски промени 0
Неравенства 0
Пештери 0
Евровизија 0
Цртан филм 0
Европско првенство во фудбал 1
Фудбалери на Европското првенство во фудбал 2020 0
Астронаутика 0
Фараони 0
Брајова азбука 0
Маорска култура 0
Шведска 0
Јапонска култура 0
Плажи 0
Загатки 0
Хиндуизам 0
Реки 0
Среден век 0
Коктели 0
Атлетика 0
Водопади 0
Драмска уметност 0
Технологија 0
Јазикознание 0
Избори 0
Опери 0
Арапска кујна 0
Будизам 0
Острови 0
Стар Рим 0
Мостови 0
Библиотеки 0
Градоначалници во Македонија (2021-2025) 0
Австралија 0
Фестивали 0
Вкупно 1
Вклученост на заедницата вкупен број на различни учесници во викендите Вкупно 21

Поврзано[уреди извор]